Happy@Work

Stoelmassages en leuke workshops

Be happy today

Lachyoga

Lachyoga is een makkelijke en toegankelijke manier om weer eens lekker samen te lachen. Het is een gezonde, gezellige en sociale activiteit die geschikt is voor alle doelgroepen en alle leeftijden. Bij lachyoga hoef jegeen ingewikkelde bewegingen te maken of moppen te vertellen. Lachyoga is lachen zonder reden. Gewoon omdat het leuk en goed voor je is.

Wetenschappelijke onderzoeken in de hele wereld tonen aan dat lachen gezond is. Zo reduceert lachen het niveau van stresshormonen en verhoogt het juist weer de aanmaak van
endorfine, een hormoon dat pijn reduceert, ontspant en lustverhogend werkt. 
Lachen verhoogt het zuurstofgehalte en de hoeveelheid afweerstoffen in het bloed. Het kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een beter gevoel voor humor.

Lachyoga is een uitstekende manier om van een belangrijk moment een echt waardevol moment te maken waar nog lang over nagesproken wordt.

Lachyoga voor bedrijven
In veel bedrijven worden activiteiten georganiseerd. Soms omdat een team elkaar beter moet leren kennen. Soms omdat er iets te vieren is. Een lustrum of een succesvol jaar. Daarnaast zijn er bedrijven die hun werknemers graag manieren aanbieden om ziekte of stress te voorkomen. Maar de meeste activiteiten komen voort uit de behoefte om gewoon eens een dagje samen iets anders te doen dan werken. Want een sterk team is goed voor je business.

Lachyoga is een uniek concept waarbij iedereen kan lachen zonder reden, zonder afhankelijk te zijn van humor, grappen of komedie. Het lachen wordt in groepsverband gestimuleerd als
oefening, waarbij oogcontact en speelsheid /plezier (kunnen) leiden tot echt en aanstekelijk
gelach.

De connectie met yoga zit onder meer in de combinatie van lachoefeningen met
ademhalingsoefeningen uit de yoga leer. Deze brengen meer zuurstof naar de organen, cellen, en de hersenen, wat leidt tot een energieker en gezonder gevoel. Vanuit de yoga leer worden laagdrempelige oefeningen aangereikt die een diepere ontspanning en meer (innerlijke) harmonie bewerkstelligen. Daarnaast is er sprake van het genereren van een beter bewust zijn.

Lachyoga is voor al deze zaken geschikt en toepasbaar. Daarom wordt lachyoga door bedrijven gebruikt bij het ondersteunen van veranderingsprocessen, voor het opdoen van inspiratie, als antistress moment, als teambuildingsactiviteit of gewoon voor een bijzonder geslaagde feest- of themadag.

En omdat lachyoga zeer flexibel is kan de workshop op de wensen van de klant aangepast worden. Is het de bedoeling om vooral lol te hebben, zijn er zaken die bespreekbaar gemaakt moeten worden of gaat het u er vooral om eens een keer wat ontspanning aan te bieden? Al deze onderdelen kunnen in meer of mindere mate in de workshop aandacht krijgen.

Lachyoga is een makkelijke en toegankelijke bezigheid waar elk personeelslid aan mee kan doen. Er is geen enkele voorkennis of conditie nodig. Lachyoga is lachen zonder reden. En iedereen kan lachen .... ook al heeft men het al een poos niet gedaan.